City Creators

A COWI blog about Urban Development

Hvor mange biler kunne være elbiler i din kommune?

Leave a comment

Elbilibiffen

Elbil i biffen i Lynge Drive-in Bio – Kan Danmark se sådan ud om 10 år?

I både Norge og Holland har den samme elbil i 2019 været den mest solgte personbil overhovedet – og i Norge ovenikøbet den hurtigst sælgende bil nogensinde.

I Danmark er vi stadig bagefter denne udvikling i den grønne omstilling, selvom elbilsalget også er forbedret betydeligt i forhold til tidligere år.

Dette er på trods af at der er et stigende ønske om mere og hurtigere grøn omstilling, både globalt og nationalt – omlægning til eldrift er uundgåeligt ét af flere virkemidler inden for transportsektoren.

Men hvordan underbygges ønskerne, så der skabes gode incitamenter for dem, der står med valget mellem, når der skal købes en ny bil til familien?

En af de største barrierer kan være utrygheden og uvisheden for, om man i en elbil har rækkevidde nok til at nå sine gøremål – uden at løbe tør for strøm, og uden at det bliver en gene at skulle oplade bilen. Men er barrieren reel, eller er der blot tale om en ubegrundet frygt, der bunder i, at man måske ikke ved nok om sit faktiske transportbehov?

Med COWIs nye, omfattende GPS-datagrundlag kan vi belyse trafikanternes transportbehov på en helt ny måde. Med udgangspunkt i anonyme data indsamlet for mere end 200 millioner årlige ture i danske personbiler har vi uden sammenligning det bedste datagrundlag at udtale os på.

Lyder det spændende? Så kontakt os for at høre, hvordan din kommune eller region kan få et nyt indblik i, hvor mange benzin- og dieselbiler, I kan forvente vil kunne erstattes af elbiler – og hvordan dette kan anvendes til at hjælpe den grønne omstilling på vej.

I er også velkomne til at melde jer til vores inspirationsmøde, hvor vi fortæller mere om, hvad vores GPS-data kan anvendes til! Se mere her.

Vil du vide mere?

Jonas Olesen
JOOL@cowi.com
+45 2179 8862

Kirsten Byg Jørgensen
KBJN@cowi.com
+45 5640 1843

Denne artikel er én af mange i en serie om anvendelsesmulighederne for de nye GPS-baserede trafikdata, COWI tilbyder i samarbejde med vores partner, Connected Cars.

Se de øvrige artikler her:

COWI og Connected Cars indgår samarbejdsaftale

Inspirationsmøder om berigede GPS-data og modeller

Inspirationsmøder om data og modeller i den grønne trafikomstilling

Leave a Reply

Discover more from City Creators

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading