City Creators

A COWI blog about Urban Development

Dagens artikel: Danskere drømmer om at køre mindre i bil

Leave a comment

 Artikel fra politiken

En fjerdedel vil gerne stille bilen, men de savner alternative kollektive trafikmuligheder, viser undersøgelse fra COWI. Resultatet fremlægges i dag på et stort decision seminar i Lyngby med transportministeren og en række beslutningstagere fra BaneDanmark, Vejdirektoratet, Metroselskabet, kommuner m. fl. Læs hele artiklen i dagens udgave af Politiken.

COWI har spurgt 1.000 danskere om, hvad der gemmer sig af ønsker og drømme hos dem om fremtidens trafikformer. Knap en fjerdedel af befolkningen kunne faktisk godt tænke sig at køre mindre i bil, og det er et spændende svar, for hvis det skete, ville alle vore trængselsproblemer være overstået

Undersøgelsens resultater

COWI har foretaget undersøgelsen blandt 1.000 danskere.

22 pct. af de adspurgte og 31 pct. af billisterne håber på at køre mindre i bil.
36 pct. håber eller tror, at de vil cykle mere om 10 år.
22 pct siger, at en bedre mulighed for at tage cyklen med i den kollektive trafik kunne få dem til at cykle mere.

Vil du vide mere?
Michael Knørr Skov
mks@cowi.dk
+45 5640 2781

Leave a Reply