City Creators

A COWI blog about Urban Development

Ligeværdige og bedre byggerier

Leave a comment

For nyligt publicerede vidensportalen Rumsans en artikel omhandlende tilgængelighed i forbindelse med byggeprojekter, hvor COWIs bygherrerådgiver med speciale i tilgængelighed, Agnete Brøsted, satte fokus på området omkring hvordan man kan få mere ligeværdige og bedre byggerier.

Mange bygherrer opfatter tilgængelighed som en merudgift, der kan spares væk, når det kommer til byggeprojekter. De stiler i mange tilfælde efter blot at overholde tilgængelighedskravene i Bygningsreglementet, men ikke mere end det.

Tilgængelighed i arkitektverdenen bliver opfattet som et besværligt element, der medfører flere krav til byggeriet, som dermed bliver dyrere. Dog viser et SBi-studie af bygherrens tilgang til tilgængelighed og universelt design, at de færreste bygherrer egentlig ved, hvad tilgængelighed koster, og at ingen har udforsket mulighederne for at udføre projekterne på anden vis, således de blev mere inkluderende for de samme penge.

Sammenlignet med anvisningerne for brand og konstruktion, som utvivlsomt bliver fulgt og udført på bedste vis, er tilgængelighed desværre ikke i højsædet når det kommer til at overgå de basale krav i Bygningsreglementet. Dog bør det opfattes som en nødvendighed, der skal indtænkes fra starten af projektet og for hele bygningen.

For at man kan opnå mere ligeværdige og bedre bygninger kræver det en ligeværdig tankegang, som skal ind på rygraden af alle rådgiverne på området. Derfor har Agnete sat fokus på nogle punkter der kan være med til at gøre opmærksom på vigtigheden af tilgængelighed i forbindelse med byggerier.  

Hvis du kunne tænke dig at læse hele artiklen, kan du finde den her: Det er nødvendigt at være bevidst om brugen af ydelsesbeskrivelsen –– Rumsans.  

Agnete Brøsted

E-mail: agbr@cowi.com Tlf.: +45 56 40 24 08

Leave a Reply