City Creators

A COWI blog about Urban Development

Debat: Mobilitetsplanen skal være mere end en liste med infrastrukturprojekter

Leave a comment

Med en stigende befolkningstæthed i de større byer, vokser også transporten i byerne og deres opland, hvilket uundgåeligt påvirker klimaet. Danmarks grønne omstilling er derfor afhængig af, at transporten bliver CO₂ neutral, men det kræver mere end blot en omlægning til eldrift.

I artiklen Cowi: Mobilitetsplanen skal være mere end en liste med infrastrukturprojekter udgivet på Altinget.dk, giver afdelingschef for By og Trafik i COWI og medlem af Foreningen af Rådgivende Ingeniørers bæredygtighedsgruppe, Micheal Knørr Skov, sine bud på hvad en god national mobilitetsplan, der favner fremtidens behov, skal indeholde.

Ifølge Michael skal planen være meget mere end blot en oversigt over de investeringer der skal bringe planen til live. Han mener nemlig, at den skal lægge grundstenene til, at samfundet kan imødekomme fremtidens transportområde, og gøre det klart hvilken dagligdag med bosætning, erhvervslokalisering og transport i Danmark anno 2030 der skal understøttes.

I artiklen er der bl.a. fokus på den grønne omstilling, den politiske vision og samarbejdet mellem aktører om at transportere mennesker. Så hvis du kunne tænke dig at læse mere om disse bud til mobilitetsplanen, kan du læse hele artiklen på linket her: Cowi: Mobilitetsplanen skal være mere end en liste med infrastrukturprojekter – Altinget: transport

Leave a Reply