City Creators

A COWI blog about Urban Development

En tur på hjul – tilgængelighed i øjenhøjde

Leave a comment

Header-blogKan man udfordre dygtige ingeniører, der har styr på deres teori om tilgængelighed? Ulla Søberg Jakobsen fra Tours on Wheels gjorde forsøget, og en af COWIs tilgængelighedsrevisorer måtte en tur i kørestol.

I forbindelse med planlægning af ombygning af en yderst trafikeret gade i Aarhus er der stort fokus på det smalle gaderum og de mange bløde trafikanter.

Projektstrækningen er blevet gennemgået af et tilgængelighedsudvalg, der repræsenterer seks forskellige typer af handicaps. Derudover har projektets rådgivere været på tur i kørestol – på langs og på tværs af strækningen.

Hvad der på papiret kan synes let, er ikke altid så simpelt i virkeligheden. At adskille fortov og cykelsti med en kantsten, er en løsning, der øger trafiksikkerheden og samtidig hjælper de svagsynede. Men når fortovet er smalt, giver det udfordringer for bl.a. kørestolsbrugere, der ikke “bare” kan svinge ned på cykelstien.

Tur på hjulFotos af Ole Bramsen på vegne af Tours on Wheels

På vores tur blev det tydeligt, hvor eksempelvis ujævn belægning, vandrender, gadeinventar og lignende gør det vanskeligt at færdes i kørestol. Turen bød på flere oplevelser, hvor teori og praksis smeltede sammen. Efter en time var det tid at gøre status og få varmen tilbage i fingrene. En god tur der giver anledning til at snakke om tilgængelighed på en anden måde i projektet – og løfter fokus på tilgængelighed langt op på dagsordenen.

Hos COWI er vi altid friske på en udfordring, også hvis det er en test af vores faglige stolthed. Vi er 14 certificerede tilgængelighedsrevisorer, der arbejder med tilgængelighed i bred forstand. En stor del af vores arbejde er sparring og rådgivning omkring tilgængelighed i alle de infrastrukturprojekter, vi og vores kolleger arbejder med hver eneste dag. Derudover laver vi tilgængelighedsrevisioner og tilgængelighedsplaner.

Kunne du bruge en tilgængelighedsvinkel ind i dit projekt, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt:

Marie Kjellerup Thesbjerg / COWI

Tlf. 2615 3272 / E-mail: mktg@cowi.com

Leave a Reply