City Creators

A COWI blog about Urban Development

Inspirationsmøde i Odense om planlovens bestemmelser om beskyttelse af produktionsvirksomheder d. 17. maj

Leave a comment

Aalborg Havnefront 2009Den nye planlov giver kommunerne øget råderum i deres fysiske planlægning, men også et større ansvar for at balancere forskellige hensyn.

Vækst og udvikling er blevet en del af formålsparagraffen, og det betyder, at disse skal være tydelige elementer i den afvejning af interesser, som kommunernes planlægning skal understøtte.

Det giver kommunerne mulighed for i deres planlægning at tage større hensyn til og beskytte produktionsvirksomheder mod skærpede krav om støj, støv, lugt og anden luftforurening som følge af ændret arealanvendelse. Endvidere indeholder planloven en ny dansk planlægningsmodel, der under opfyldelse af en række betingelser muliggør planlægning for nye boliger på centralt beliggende varigt støjbelastede arealer, såkaldte transformationsområder. Reglerne udgør således en række nye værktøjer, som kommunerne kan og i visse tilfælde skal gøre brug af i kommune- og lokalplanlægningen. Det bliver derfor endnu vigtigere, at der er fokus på at styrke samarbejdet mellem offentlige og private aktører, når vi udvikler vore byer.

Intentionen med møderne er at samle centrale offentlige og private aktører til debat på baggrund af korte indlæg fra Erhvervsstyrelsen, COWI, en kommune og en lokal produktionsvirksomhed.

Program for mødet i Odense, med oplysninger om tilmelding findes hér:

Inspirationsmmøde – Program Odense

 

Ønsker du at vide mere?

Anders Richelsen, sektionsleder

ari@cowi.dk
+45 56401427

 

Leave a Reply

Discover more from City Creators

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading