City Creators

A COWI blog about Urban Development

Campusprojekt om cykling i Svendborg bliver ført ud i virkeligheden

Leave a comment

 

Projektet SmartBikeParking udspringer oprindeligt af et cykelprojekt, der blev udarbejdet på STX i 2013 i forbindelse med at Svendborg Kommune involverede elever på STX i at få unge til at cykle mere i dagligdagen. En af konklusionerne fra projektet var at mange efterspurgte nogle mere sikre cykelstativer, så cyklen kunne blive stående til brug i byen, hvis man kom langvejs fra – og det blev grundlaget for resten af projektet.

Eleverne fra HTX stod for skitsering og design af de nye cykelstativer, og en klasse på HHX har netop udviklet en markedsføringskampagne til eleverne på campus. Videoen er en del af markedsføringen. Standerne er færdigudviklet og produceret hos Åsum Smedie og styringen af låseanordningen er færdigdesignet og produceret af Amfitech.

”Det er første gang at vi i Danmark på denne måde ser at et campusprojekt, drevet af ideer fra elever på forskellige gymnasiale retninger bliver ført ud i virkeligheden, og det er også noget af det der gør det så unikt” siger lærer på Svendborg Handelsskole og tovholder på projektet, Jane Bjerre Siebken.

COWI har været procesrådgiver hele vejen igennem, og projektet er støttet af cykelpuljen som innovationsprojekt. I efteråret 2018 vil HHX gennemføre en markedsanalyse for at finde svaret på om standerne udfylder det behov som oprindeligt blev formuleret af eleverne på STX.

Vil du vide mere?

Birger Villadsen
bivi@cowi.com
 +45 5640 6371 / +45 2460 6371

Leave a Reply