City Creators

A COWI blog about Urban Development

COWI som case-virksomhed i Aalborgs første Case Competition

Leave a comment

casecompetition2016_44deltagere_r

4 studerende fra AAU’s forskellige faglige grene indenfor nanoteknologi løb med sejren for deres ekstraordinære nytænkning med bl.a. ideer om et nyt hydroponisk dyrkningscenter, grønne anlæg og et forskningscenter om alger. Tiltag baseret på at skulle brande Aalborg endnu mere som en uddannelses- og forskningsby, og derved forstærke Aalborgs turismeerhverv.

I efteråret 2016 blev COWI udvalgt som ‘case-virksomhed’, der skulle stå for at udarbejde konkurrence-casen ved AAU Case Competition 2016 – den første af sin slags i Aalborg. Casen, som var baseret på temaet ‘City of Tomorrow’, omhandlede fremtidens byudvikling af Sygehus Nord grunden i centrum af Aalborg. En højaktuel case, hvor de studerende fik mulighed for at prøve kræfter med virkelighedens udfordringer, når det gælder byudvikling- og omdannelse af eksisterende byområder.

Hvad gør man i det scenarie, hvor eksisterende bygningers oprindelige funktion, skal erstattes af nye, hvad skal der ske med de gamle bygninger og deres arkitektoniske udtryk, og hvilken virkning har det på de omkringliggende byrum?

Det var nogle af de spørgsmål, der blev stillet de 11 konkurrerende hold, der var sat sammen i hold af 4. Holdene var en kombination af sammensatte tværfagligheder, og hold der sammen havde søgt som gruppe fra samme studieretning.

COWI var imponeret af de mange gode forslag, som var både innovative og kreative – faktorer der blev lagt vægt på som bedømmelsesparametre hos dommerkomitéen, og som derfor også gjorde det svært at udpege blot én vinder til sidst. De 4 studerende fra nanoteknologi formåede dog at imponere ekstra meget med deres innovative- og fremtidsvisionære ideer. Deres implementering af studiefaglig viden fra nanoteknologi i en urban kontekst på Sygehus Nord grunden, gjorde at dommerkomitéen valgte at udpege netop dem som vinder af konkurrencen.

Efter konkurrencen er alle 11 deltagende hold blevet inviteret af COWI til virksomhedsbesøg på kontoret i Aalborg, som vil finde sted i starten af 2017.

Casen udarbejdet af COWI, var stillet op med en primær ‘hoved-case’ omkring grundens fremtidige brug og funktionalitet (A), og et sekundært spørgsmål som var målrettet et fagligt fokus, hvor de 11 hold skulle vælge én af 6 mulige ‘under-cases’ (B). De tværfaglige hold blev udfordret i at samarbejde på tværs af deres studieretninger og vælge sig ind på ét primært spor, med input fra alle studieretninger. En proces der svarer meget til de daglige udfordringer, vi arbejder med hos COWI.

Er du interesseret i at høre mere om COWIs rolle ved den første Case Competition i Aalborg eller om konkurrencens forløb, er du meget velkommen til at kontakte os.

Morten Haugaard Jacobsen, Regionsdirektør
+45 5640 1242
mhja@cowi.com

Jonas Grothe Christensen, Byplanarkitekt
+45 5640 1620
jgch@cowi.com

casecompetition2016_1r

Leave a Reply