City Creators

A COWI blog about Urban Development

Her er værktøjskassen til udvikling af levende bymidter

Leave a comment

butikker_og_byliv_web_03

Med to velbesøgte konferencer i Roskilde d. 24. november og Herning d. 1. december blev udgivelsen af COWIs nye værktøjskasse til udvikling af levende bymidter markeret.

280 mennesker deltog på de to konferencer i Roskilde og Herning i november/december 2016, hvor bogen blev præsenteret, og hvor en lang række succeshistorier blev præsenteret af detailhandlere, citychefer, kommunale embedsmænd mv. fra en lang række byer. Læs mere om konferencerne her.

COWI har i 2015-16 gennemført et stort innovationsprojekt om udvikling af detailhandel i de danske bymidter. Konklusionen er klar:  Med de rigtige greb kan detailhandlen fastholdes og udvikles, også i mindre og mellemstore byer.

Projektet identificerer 12 strategier, som kan anvendes, når man vil skabe levende bymidter med et godt butiksliv. Strategierne bruges allerede med succes i mange byer. De mange konkrete eksempler viser, at de fysiske butikker i høj grad har en fremtid også i nethandlens tid.Projektets resultater er sammenfattet i bogen “Butikker og byliv – en værktøjskasse til udvikling af levende bymidter”, som kan downloades her

De mange konkrete eksempler fra projektet anvendes bl.a. i COWIs netværksforløb for kommuner og handelsstandsforeninger – Styrk Butikslivet i Bymidten – som gennemføres igen i foråret 2017.

Er du interesseret i at høre mere om bogen og COWIs arbejde med bymidteudvikling og detailhandel, er du meget velkommen til at kontakte os.

Emma Lorenzen
+45 5640 4624
emlo@cowi.dk

Anne Sophie Hjermind
ashj@cowi.com
+45 2679 2370

Kristian Løbner
+45 4176 0059
krlb@cowi.dk

Kristian Bransager
+45 2888 3840
krbr@cowi.dk

Leave a Reply