City Creators

A COWI blog about Urban Development

COWI hjælper med at skaffe millioner til områdefornyelse

Leave a comment

Bogense_diagrammatisk planskitse

Diagrammatisk planskitse over planlagt områdefornyelse i Bogense.

I COWI har vi assisteret Vejle og Nordfyns kommuner med udarbejdelse af ansøgninger til områdefornyelsespuljen 2016 for projekter i byerne Vejle, Børkop og Bogense. I april 2016 opnåede alle 3 puljeansøgninger tilsagn til områdefornyelsesprojekterne fra den samlede puljemængde på ca. 75 mio. kr.

Alle 3 projekter opnåede den ønskede støtte, hvilket tilsammen svarer til områdefornyelse for over 40 mio. kr. Der er opnået en samlet støtte på 14 mio. kr. fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet til de 3 områdefornyelsesprojekter, og kommunerne har selv stået for de resterende 2/3 af finansieringen.

Puljemidlerne muliggør, at kommunerne kan finansiere spændende udviklingsprojekter i  de danske byer og understreger mulighederne for at få tilsagn om millioner af kroner til by- og områdefornyelsesprojekter.

I Bogense blev der søgt om tilsagn til et områdefornyelsesprojekt, hvor visionen er at skabe nye fysiske, mentale og visuelle rammer i byen, foruden de kulturelle rammer Bogense har i dag. Hermed skal de nye rammer i områdefornyelsesprojektet komplimentere de eksisterende rammer i en områdefornyelse, der gavner hele byen. Bl.a. skabes nye mødesteder og samlingspunkter for borgerne i og omkring Bogense.

Du kan læse mere om områdefornyelsesuddelingen i 2016 på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets hjemmeside, her.

Du kan desuden se den samlede liste over, hvilke byer der har opnået tilsagn til områdefornyelse i 2016, her.

Vil du vide mere om områdefornyelse og ansøgning af puljemidler?

Vestdanmark
Jonas Grothe Christensen
jgch@cowi.dk
+45 5640 1620

Østdanmark
Ane Døssing Kok
adkk@cowi.dk
+45 5640 8102

Emma Lorenzen
emlo@cowi.dk
+45 5640 4624

Leave a Reply