City Creators

A COWI blog about Urban Development

City Sense™ ser sort: Massiv effekt af Black Friday

Leave a comment

City Sense_Black Friday

Danskerne har for alvor taget det amerikanske tilbudskoncept, Black Friday, til sig – og det kan ses i bymiljøet! Black Friday 2015 (27.11.2015) købte danskerne ind for næsten 2 mia. kr. Dankortomsætningen slog rekord og var 13 % højere end den hidtidige rekordomsætning med Dankort.

Med City Sense™ er det muligt at kortlægge effekten af events som Black Friday. De fleste butikker i Aalborg City havde åbnet til kl. 22.00 Black Friday, og det var en god idé. Resultaterne viser, at antallet af fodgængere sprængte skalaen for, hvor mange personer, der normalt registreres i byen. Faktisk var der ca. dobbelt så mange mennesker i Aalborg City som på en normal fredag, og mon ikke også det har boostet omsætningen i butikkerne, restauranterne og de andre byfunktioner.

Vil du vide mere om City Sense™ og fodgængerflows?

Jonas Olesen
jool@cowi.dk
+45 5640 7992

René Lund Hansen
rlha@cowi.dk
+45 5640 8251

Leave a Reply