City Creators

A COWI blog about Urban Development

Udviklingsplan for Fionagrunden i Bogense

Leave a comment

Fionagrunden_Helhedsplan ENDELIG_blog

På den tidligere erhvervsgrund centralt i Bogense skal der i fremtiden skabes en ny aktiv bydel med boliger, bypark og kulturhus. Området ligger lige ved siden af byens attraktive handelsgade og i den meget velbevarede bykerne med de flotte huse og gader. Det bliver en bydel tæt på det hele og alligevel i fred og ro.

Fionagrunden har tidligere rummet en driftig maskinfabrik med mange arbejdspladser. Mange lokale borgere har gennem tiden arbejdet her, og det var et stort tab for byen da virksomheden lukkede. På den anden side skabte udviklingen mulighed for at udvikle nye planer for området til gavn for byen. Udviklingsplanen er blevet til i et tæt samspil med borgere, interessenter og Nordfyns Kommune og kan læses her.

Målet har været at skabe en ny bydel, der på bedste vis integreres med den øvrige by, beriger byen med nye funktioner og samtidig styrker byens identitet. Se en visualisering af området her.

Projektet startede ud med et åbent-hus-arrangement, hvor byens borgere for første gang havde mulighed for at besøge den tidligere erhvervsgrund, som ellers havde været lukket for uvedkommende. Borgmester, Morten Andersen, introducerede tankerne bag Fionagrundens udviklingspotentialer. Byens borgere havde mulighed for at komme med input og ideer, og disse input ligger til grunde for den videre udvikling af det 30.000 m² store areal.

Læs mere i medierne her.

Vil du vide mere om projektet?

 

Jonas Grothe Christensen
jgch@cowi.dk
+45 5640 1620

Leave a Reply