City Creators

A COWI blog about Urban Development

Unge skal gøre trafikken mere sikker

Leave a comment

Esbjerg,trafiksikkerhed

Esbjerg kommune har bedt gymnasieelever om hjælp til en mere sikker trafik i byen.  Esbjerg blev sidste år udpeget til “Trafiksikkerhedsby” af Transportministeriet. Det betyder blandt andet, at 22 kryds i byen skal ombygges, så det sikrer de såkaldte bløde trafikanter.

“Det er så vigtigt for kommunen, at vi får nedbragt uheld i trafikken, og hvorfor så ikke bruge de unge, som færdes derude og som har kreative ideer”, siger Anders Kronborg (S), der er formand for Teknik- og Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Andreas Scherlund fra 2.g på Rybners HTX i Esbjerg synes, at projektet er en rigtig god idé. “Vi tænker jo på en anden måde end de voksne, og når der så kommer nye synsvinkler, er der også mulighed for, at vi finder noget helt nyt, som rent faktisk virker i praksis”, forklarer han.

COWI, WeLearn og Esbjeg Kommune samarbejder om projektet.

Vil du vide mere?

Birger Villadsen
bivi@cowi.dk
+45 5640 6371

Leave a Reply