City Creators

A COWI blog about Urban Development

Tall Ship Race 2015 betyder dobbelt så mange fodgængere i Aalborgs gågader

Leave a comment

City Sense TSR_blog

Aalborg var i dagene 1.-4. august 2015 vært for The Tall Ships Races. Regattaen er blandt de største arrangementer Aalborg nogensinde har været vært for, og arrangementet tiltrak tusindevis af besøgende hver dag. Foruden de 79 deltagende skibe, bestod The Tall Ships Races af en lang række afledte aktiviteter langs havnefronterne i Aalborg og Nørresundby, herunder koncerter, parader, fyrværkeri og mulighed for besøg ombord på skibene.

COWI og Aalborg City måler løbende fodgængerflowet i byens gågadesystem via City Sense™. Sammenlignes de tre hele døgn, hvor der har været aktiviteter ifm. The Tall Ships Races, dvs. lørdag-søndag-mandag, så var der ca. 100% flere registreringer i dagene med The Tall Ships Races sammenlignet med ugen før. En fordobling af antallet af registreringer svarer til en stigning, der overgår selv julehandlen!

Resultaterne kan bl.a. bruges til at vurdere på åbningstiderne i midtbyens butikker i forbindelse med større events såsom The Tall Ships Races. Antallet af fodgængere topper normalt mellem 14.00 og 16.00 i sommerperioden, men under The Tall Ships Races er toppen flyttet et par timer senere til mellem 16.00 og 18.00. Også efter kl. 18.00 er der fortsat mange mennesker i byen.

City Sense™ leveres af COWI i et samarbejde med Blip Systems, der står for den tekniske løsning. COWI designer målesystemet, gennemfører tests, konfigurerer beregningsmetoder, opsætter software samt visning af resultater og udarbejder samlet dokumentation for systemet.

Vil du vide mere om City Sense™ og måling af fodgængerflow?

Jonas Olesen
jool@cowi.dk
+45 5640 7992

René Lund Hansen
rlha@cowi.dk
+45 5640 8251

Leave a Reply