City Creators

A COWI blog about Urban Development

Detailhandlen i Vordingborg bobler af energi

Leave a comment

Vordingborg Der blev grinet, diskuteret og vist imponerende energi, da 110 detailhandlere i Vordingborg Kommune mødtes til konference om udvklingsmuligheder for detailhandlen i kommunen. Borgmesteren åbnede, og Jens Gaardbo styrede deltagerne sikkert igennem dagen, der bl.a. bød på indlæg fra tidligere og nuværende citychefer i flere byer og dugfriske resultater fra en mystery shopper-undersøgelse gennemført til lejligeden i kommunens tre købstæder Vordingborg, Stege og Præstø.

Resultaterne var ekstremt positive – konsulenten havde vist nok aldrig oplevet så flot et billede. Der er i den grad lyst til at drive butik i kommunens byer, og det kan man mærke som kunde. COWI fortalte om de nyeste tendenser og muligheder for detailhandlen i købstæderne – bl.a. med resultater fra en helt ny casesamling, der netop er udgivet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Dagen rummede også tre workshops om markedsføring, butiksindretning og salg – og den ti-dobbelte verdensmester i roning Arne Nielsson lukkede dagen med et brag af et oplæg om mentalitet, adfærdsmønstre og mulighederne for selv at gøre noget anderledes. Han øste generøst ud af personlige oplevelser og kriser, og oplægget var simpelthen også bare meget morsomt og tankevækkende. Konferencen er en del af City Manager-projektet, som igennem 2 år har prøvet nye veje i arbejdet med at udvikle events, oplevelser og detailhandel i Vordingborg Kommunes tre købstæder.

City Manager Lars Glasow Carlsen havde stået for tilrettelæggelse af den succesrige dag. Hele konferenceprogrammet kan ses her.

Vil du vide mere om udvikling af de danske bymidter?

Anne Sophie Hjermind, projektchef (byudvikling)
ashj@cowi.com
+45 2679 2370

Leave a Reply