City Creators

A COWI blog about Urban Development

Inspirationsmøde ved COWI: DGNB – et værktøj til bæredygtig byudvikling

Leave a comment

DGNB_Invitation

COWI har fornøjelsen at invitere dig og andre fra din organisation til et spændende inspirationsmøde om DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen). Den nye standard er en certificering af bæredygtige bygninger og  byområder, og konkrete erfaringer fra arbejdet med DGNB vil danne baggrunden for eftermiddagens faglige debat.

Inspirationsmødet finder sted fredag den 8. maj 2015 hos COWI på Visionsvej 53 i Aalborg. Oplæggene og debat er programsat til at vare fra kl. 14.00 til 16.00. Efterfølgende byder vi på snacks og øl/vand. Arrangementet er gratis, og programmet kan ses her.

Du må meget gerne videresende invitationen til medarbejdere i din organisation, de er mere end velkomne til at deltage. Vi beder blot om, at de tilmelder sig inden mødet på dette link.

PROGRAM

Bæredygtighed i skemaform – Hvad skal der til?

Certificering af et byområde kan virke kompliceret, men det er det ikke, hvis ønsker om certificering tænkes ind allerede fra den første planlægning. Civilingeniør og ph.d. Lars Overgaard Jørgensen, COWI, vil fortælle, hvad der skal til for at kunne træffe bæredygtige valg, set ud fra det helhedsperspektiv, som kan sikre, at et byområde kan certificeres efter DGNB-standarden.

DGNB – Bygninger – Hvordan ser en certificering ud?

  • nsker du at opnå en certificering, er det vigtigt at tænke varieret frem for ensidigt og tænke byggeriets samlede livscyklus igennem. Et byggeri med ensidigt fokus på energi og isolering kan slet ikke blive certificeret. Når en bygning bliver indstillet til en certificering, vurderes den inden for forskellige kategorier, som f.eks. drift, indeklima, energi, vandhåndtering, materialer, grund og placering. Vurderingen af løsningerne kan f.eks. gå på, om de er økonomisk rentable, om de fremmer bæredygtig adfærd, og om de er gode for miljøet. Civilingeniør Allan Hesselholt, COWI’s Afdeling for Byggeri, vil fortælle om erfaringerne med certificering af Sundhedshus Sæby og Brønderslev Sundhedshus.

Markedsorienteret byudvikling –Økonomisk bæredygtighed

Byudvikling skaber samfundsværdier og flytter rundt på milliarder af kroner. For at styrke grundlaget for at skabe balance mellem miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed og øge planernes realiserbarhed arbejder flere og flere kommuner med metoder til belysning af økonomien i byudviklingsprojekter. Projektchef Svend Erik Rolandsen, COWI, vil give eksempler på metoder og værktøjer til belysning af byudviklingsprojekternes økonomi.

 

DGNB – Byområder – Carlsberg Byen

Hele Carlsberg Byen er blevet præcertificeret efter DGNB ordningen, og har modtaget en sølvmedalje for bæredygtighed i udviklingen af det nye bykvarter på den historiske bryggerigrund på Vesterbro. Udviklingschef Louise Panum Baastrup, Carlsberg Byen PS, vil fortælle om erfaringerne med at blive certificeret, og hvad det efterfølgende har betydet for Carlsberg Byen at have DGNB-sølvcertificering.

Vi glæder os til at se dig og gerne medarbejdere fra din organisation.

Leave a Reply