City Creators

A COWI blog about Urban Development

Ny undersøgelse fra COWI viser, at natur er vigtig for danskerne – gerne tæt på i dagligdagen

Leave a comment

9.20_blog

Stort set alle danskere mener, at naturen er vigtig for dem og at de opnår en følelse af ro og velvære i naturen. På den anden side føler næsten hver femte dansker – og mere end hver fjerde storbyboer – at de ikke bruger naturen nok.

Omkring 40 % angiver, at de i løbet af et år kun besøger naturområder én gang om måneden eller mindre. Fraværet i naturen begrundes med travlhed, at der er andre beskæftigelser, der prioriteres højere, og at naturen er for langt væk, fra hvor de bor. Læs artiklen i Politiken her.

“Ved planlægning af nye bydele eller fornyelse af eksisterende boligområder kan man både i de store planer og i næromgivelserne være mere kreative for at få naturen tæt på folk i det daglige. Der er masser af små lommer i byerne, f.eks. midlertidigt tomme byggepladser eller restarealer, hvor man kan etablere grønne oaser – som heller ikke involverer tunge anlægs- og driftsomkostninger”, siger Signe Nepper Larsen, der er afdelingschef i COWIs afdeling for natur og miljø.

“Vi vil gerne være med til at bringe naturen ind i danskernes hverdag og etablere nye områder med både plads til spontan natur, friluftsliv og måske i kombination med klimatilpasning, hvor et grønt areal samtidig kan fungere som buffer ved oversvømmelser”, fortsætter hun.

Vil du vide mere om naturen i byerne?
Signe Nepper Larsen, Afdelingschef, Natur og miljø
sla@cowi.dk
+45 5640 2924

Anne Eiby, Projektchef, Natur og miljø
ane@cowi.dk
+45 5640 2787

Leave a Reply