City Creators

A COWI blog about Urban Development

Skoletrafikken set fra oven

Leave a comment

Droner i Aalborg_v4

Morgentrafikken omkring skolerne kan synes uoverskuelig. Børn, cykler, bildøre og travle forældre er en potentiel farlig cocktail. COWI har anvendt den nyeste teknologi til at belyse trafiksikkerheden omkring skolerne.

Med videooptagelser fra 30-40 m over morgentrafikken ved udvalgte skoler opnås et helt nyt billede på trafiksikkerheden i et lille lokalt område. Projektet er seneste skud på stammen i et større projekt, der skal være med til at skabe sikre skoleveje i Aalborg Kommune.

“Det er grundlæggende for projektet at tænke i innovative og anderledes løsninger, og her passer dronerne fint ind”, siger René Lund Hansen, der er civilingeniør i By- og Trafikplanlægning hos COWI.

“Droneoptagelserne er et godt redskab, i undersøgelsen bidrager de med ny viden, når vi skal identificere udfordringerne på et lille, lokalt område. Med de billeder dronerne optager, når de er i luften, får vi en helt anden oplevelse af, hvordan trafikken bliver afviklet i et bestemt område”, fortsætter René.

Læse hele artiklen på Nordjyske.dk.

Vil du vide mere?
René Lund Hansen
+45 5640 8251
rlha@cowi.dk

 

Leave a Reply