City Creators

A COWI blog about Urban Development

Slides fra inspirationsmøde om planstrategi

Leave a comment

Planstrategi_blog

Tak for et godt inspirationsmøde. COWI Aalborg afholdt 19.6.2014 et inspirationsmøde om arbejdet med planstrategien. Der var i alt ca. 40 deltagere med mange repræsentanter fra de Nord-og Østjyske kommuner. Der var en spændende og livlig debat om udvikling af de mindre byer, som sikkert kunne være fortsat i timevis.

Oplæggene omhandlede bl.a. inspiration til selve arbejdet med planstrategien som et aktivt værktøj i kommunens udvikling. Udvikling og afvikling af mindre bysamfund var også et aktuelt tema, ligesom de udfordrede bymidters detailhandel blev sat på dagsordenen. Flyttemønstre og bosætningsstrategier er også vigtige elementer i planstrategien. Endeligt indeholdt mødet inspiration af til den digitale planstrategi og kommunikation med borgerne.

Læs mere og hent slides her på siden.

  • Mai-Britt Helle Jensen, (planchef i Faaborg-Midtfyn Kommune) indledte med et spændende oplæg om at arbejde aktivt med planstrategien i tæt sammenhæng med kommunens budget. Hent slides.
  • Mario Hesse (byplanarkitekt ved COWI) fortsatte med at fortælle om udvikling og afvikling af mindre bysamfund. Mario satte særligt fokus på fysisk omdannelse. Kontakt Mario for slides.
  • Mikkel Kappel, (senior projektleder ved COWI) gav inputs til, hvordan der kan arbejdes med at formidle planstrategien og andre kommunale planer på digitale platforme. Hent slides.
  • Kristian Løbner (projektleder ved COWI) fortalte om de udfordrede bymidter, og hvordan der kan arbejdes med at udvikle handelslivet og bylivet. Hent slides.
  • Thomas Jensen (senior projektleder ved COWI) afsluttede med at berette om tendenser i befolkningsudviklingen. Thomas kunne både fortælle om den “rådne banan”, “den gyldne banan” og den “modne banan”. Hent slides.

Vil du vide mere om inspiration til planstrategien?

Kristian Bransager, projektchef, COWI
krbr@cowi.dk
+45 5640 7615

 

Leave a Reply