City Creators

A COWI blog about Urban Development

Hvad gør vi, når vi ikke kan ændre de unges holdninger, kommunikation ikke trænger ind, lovgivning ikke virker, biologien styrer og de unge tror, at de er udødelige?

Leave a comment

Vimeo, Aabenraa

Aabenraa Kommune og COWI/Welearn går nye veje med de unge, der selv skaber undervisning, løsninger og læring. Vi designer og lærer sammen med de unge – det er nemlig vores erfaring, at de unge selv kan bidrage med langt bedre og flere ideer, når de får de rette værktøjer og støtte via lærere og eksterne fagspecialister.

Målet med læringskonceptet GOOD MOVE er at skærpe de unges trafikale og sociale adfærd i forhold til trafik og ansvarlighed på vejene. Aabenraa Kommune og 10. klasses skolen går derfor ny veje, når det kommer til trafik og kommunikation. Se videoen ovenfor.

Med læringskonceptet inviteres eleverne med bag om tilblivelsen af en kampagne. Nu skal eleverne nemlig selv undersøge adfærden, kommunikere problemerne og over tid komme med en løsning til, hvordan den ønskværdige adfærd i trafikken skal opnås på netop deres skole.

For at give projektet en sjov og anderledes dimension blev alle elever på de to aktive hold inviteret på en total fartoplevelse på motorsportsbanen Padborg Park, hvor alle elever på skift fik en højhastighedsoplevelse i en KTM road racer ført af en ægte racerkører!

Videoen viser et interview med de to tilknyttede lærere, Ulla Andersen og Keld Pedersen, 10. Aabenraa, om erfaringer med projektet.

Vil du vide mere om projektet?
Birger Villadsen
bivi@cowi.dk
+45 5640 6371

BIVI

Leave a Reply