City Creators

A COWI blog about Urban Development

Det sner også i City Sense™!

Leave a comment

SneCS_blog

D. 13. januar sneede det i Nordjylland, og som det er dansk sædvane, havde årets første snevejr konsekvenser for trafikkens afvikling. De fleste trafikanter har nok haft en tydelig fornemmelse af, at hastigheden blev nedsat, og at der flere steder opstod forsinkelser. I dag d. 17. januar er den gal igen. Hele Aalborg ligger under en tung, hvid dyne, og denne gang er der endnu mere sne!

Billedet herover viser rejsetidens udvikling på et relativt kort stykke af E45 i nordgående retning ved Universitetsboulevarden. Normalt tager det ca. 1½ minut at køre den 2,5 km lange strækning, men da sneen for alvor satte ind sammen med myldretiden og et glatføreuheld, steg rejsetiden i mandags til mere end 15 minutter blot på denne strækning!

Det er nu helt rart at vide lidt om trafikken, inden man sætter sig i bilen for at køre hjem…

I og omkring Aalborg kortlægges rejsetiderne i trafikken ved brug af City Sense™, og vi kan konstatere, at det også sner her. Faktisk kan de trafikale konsekvenser af snevejret ganske tydeligt identificeres – og beregnes for stort set hele trafikvejnettet i Aalborg.

Situationen er i dag det samme i stort set hele Aalborg, og i City Sense™ følger vi med i, hvor problemerne er størst, og hvordan udviklingen forløber i løbet af i dag.

City Sense™ leveres af COWI i et samarbejde med Blip Systems, der står for den tekniske løsning. COWI designer målesystemet, gennemfører tests, konfigurerer beregningsmetoder, opsætter software samt visning af resultater og udarbejder samlet dokumentation for systemet.

Vil du vide mere om City Sense™ og hvad vi kan bruge data til?

Jonas Hammershøj Olesen
+45 5640 7992
jool@cowi.dk

Rasmus Albrink
+45 56 40 18 75
rsal@cowi.dk

Leave a Reply