City Creators

A COWI blog about Urban Development

Slides fra inspirationsmøder om planstrategien

Leave a comment

Planstrategi_blog3

COWI har netop holdt to vellykkede inspirationsmøder om planstrategien. Møderne blev afholdt i Lyngby 4/12 og i Ringsted 9/12. Der blev sat fokus på planstrategien, og hvordan kommunerne kan gribe processen an og bruge den til at udnytte kommunens strategiske mulighe­der i de kommende fire år. Der blev holdt i alt seks forskellige oplæg. Læs mere og download slides her på siden.

 1. Byplanlægger Ann-Gerd Rasmussen fortalte, hvad planstrategien overordnet kan bruges til og kom med eksempler på lokale styrker, der kan gøre en forskel.
 2. Byplanlægger Ane Døssing Kok tematiserede, hvad kommunerne kan gøre for at tage hul på den svære diskussion om udvikling vs. tilpasning – når der ikke kan være vækst alle steder.
 3. Direktør Torben Schwabe fortalte, hvordan erhvervsliv, kommune og forskning/uddannelse har indgået et stærkt partnerskab i Lyngby-Taarbæk Kommune. Det hedder Lyngby-Taarvæk Vidensby og præger også Planstrategien for kommunen.
 4. Projektleder Torsten Bo Jørgensen fortalte om samspillet mellem planstrategiproces, aktørinddragelse og bymidteudvikling. Og præsenterede 11 gode råd til udvikling af bymidterne.
 5. Projektchef Svend Erik Rolandsen tog udgangspunkt i den nye virkelighed, hvor der er meget forskellig efterspørgsel fra tilflyttere, virksomheder og investorer i forskellige dele af landet. Hvordan påvirker det ejendomsmarkedet, og hvordan kan man reagere på det?
 6. Markedschef Camilla Rosengaard fortalte om vellykkede erhvervssatsninger i en række kommuner, og hvordan den lokale vækstkultur spiller en afgørende rolle.

Slides fra fem af oplæggene kan downloades her.

 1. Planstrategiprocessen
 2. Tendenser i byernes og kommunernes udvikling
 3. Vidensby i billeder
 4. Planstrategien og bymidten
 5. Tilpasning
 6. Oplægget kan hentes så snart undersøgelsen er afsluttet.

 

Leave a Reply