City Creators

A COWI blog about Urban Development

COWI henter ny inspiration om cykling i Holland

3 Comments

Cykel_Holland_blog

Den danske cykelambassade var i sidste uge på studietur til Holland – og COWI var selvfølgelig med. Ny inspiration skal der til, og Holland er et af de steder, hvor vi som danskere kan udveksle viden med andre, der gør det rigtigt godt for cyklister. Særligt i forhold til parkering af cykler har vi meget at lære. I Utrehct er de eksempelvis ved at ombygge stationsområdet og de 18.000 nuværende cykelparkeringspladser, primært på terræn, tænkes ind som et centralt element i ombygningen.

Hollænderne prøver også mere alternative tiltag af – kunne det f.eks. ikke være dejligt at vide, at man som cyklist får hurtigere grønt i signalanlægget, hvis det regner?

Cyklerne ved Utrecht station er parkeret i tilgængelige og lyse cykelparkeringshuse med plads til samlet set 33.000 cykler. I Groningen var cyklerne også det første man så, når man trådte ud af stationen med et lækkert anlæg. Ved stationerne var cykeludlejning ydermere mere centralt placeret end kiosken.

I Eindhoven var vi vidne til en ophængt rundkørsel kun til gående og cykler. Anlægget var et væsentligt landmark i byen og kommunen havde fået 80% finansieret af stat og region. I de fleste af byerne var cyklerne trukket med ind i de almindelige rundkørsler og i s’-Hertogenbosch holdt de fleste trafikplanlæggere vejret, da vi var vidne til en dobbeltrettet cykelsti i kanten af rundkørslen. Selvom hollænderne kunne fortælle, at uheldene er blevet mindre alvorlige (også selvom de absolut ikke vil køre med cykelhjelm) er det nok løsninger, der lige skal overvejes en ekstra gang før vi begynder at implementere det i Danmark.

Vil du vide mere om, hvad de gør for cyklister i Holland eller vil du bare gerne sætte cykeltrafikken på dagsordenen?

Majken Kobbelgaard Andersen
Email: mnae@cowi.dk
tlf.: 5640 6358

3 thoughts on “COWI henter ny inspiration om cykling i Holland

  1. 4 bynavne, 3 stavet forkert

Leave a Reply