City Creators

A COWI blog about Urban Development

COWI går sammen med Stanford University og AAU i nyt samarbejde

2 Comments

Gellerup_blog

READ IN ENGLISH

Det amerikanske eliteuniversitet Stanford etablerer sig nu i Danmark, og et af forskningslaboratorierne skal ligge hos COWI i Aalborg. Projektet fokuserer på brugen af sociale massedata og påvirkning af forbrugerne med henblik på løsning af globale udfordringer, som konflikter, sundhed og miljø. Læs nyheden på DR her.

Stanford og AAU er gået sammen med COWI for at anvende forskningen på byudvikling i praksis. Samarbejdet med byplanlæggere hos COWI skal eksempelvis teste, hvordan vi via sociale medier kan ”måle og veje” konflikter i konkrete byområder – det betyder ikke kun noget for byudviklingen, men også for de kreditinstitutioner og banker, som skal stille kapital til rådighed.

Stanford ligger midt i Silicon Valley i Californien og samarbejder i forvejen med Google, Ebay og Facebook. Det betyder, at projektet får adgang til store mængder data om brugerne.

COWI arbejder allerede med massedata i forbindelse med kortlægning af rejsetider på vejnettet og fodgængerflow i gågaderne. Derfor er projektet en oplagt mulighed for at udbygge vores viden om, hvordan Big Data kan anvendes i byudviklingen.

Vil du vide mere om projektet?

Kristian Løbner
+45 5640 7688
krlb@cowi.dk

Morten Karnøe Søndergaard
mks@learning.aau.dk
+45 26 14 71 51

2 thoughts on “COWI går sammen med Stanford University og AAU i nyt samarbejde

 1. Rart at se AAU er i front med (igen) Har selv gået der og på en eller anden måde synes jeg de formår at få mere ud af de studerende

  • Hej Thomas
   Det er et meget spændende projekt, som vi håber vil fortsætte.
   I øvrigt er Stanford et privat universitet. Her bliver personale og studerende målt på præstationer om iværksætteri, fundraising, økonomisk vækst og andre aspekter med direkte outout i virksomhederne. Det kan vi måske lære noget af i Danmark, hvor universiteterne i stedet er underlagt et stort pres på udgivelser, synlighed i medierne mv.
   Mvh. Kristian

Leave a Reply