City Creators

A COWI blog about Urban Development

Byrum til den nye Cityring

Leave a comment

Byrum Nørrebros Runddel_Blog

COWI udarbejder forslag til alle Metroens 17 stationsforpladser i både Københavns og Frederiksberg Kommune. De nye Metroforpladser placeres alle i eksisterende byrum, som af gode grunde ikke er designet og planlagt til at rumme en Metrostation med alle de stationselementer, som nu engang følger med: elevatorer, trapper, ventilationer, cykelparkering m.v.

En af de største arkitektoniske udfordringer er at få de eksisterende byrum og deres funktioner til at indgå i en ny komposition sammen med de nye stationselementer, så byrummet atter fremstår helstøbt.

FAKTA OM PROJEKTET

Projektomfang

17 stationsforpladser i København ved Hovedbanegården, Rådhuspladsen, Gl. Strand, Kongens Nytorv, Marmorkirken, Østerport, Trianglen, P.H. Plads, Vibenshus Runddel, Skjolds Plads, Nørrebro Station, Nørrebros Runddel, Nuuks Plads og Enghave Plads samt for Frederiksberg ved Aksel Møllers Have, Frederiksberg Station og Frederiksberg Allé.

Bygherre: Metroselskabet I/S

Landskabsarkitekterne arbejder i et tæt tværfagligt samarbejde med vejingeniører, trafikplanlæggere og arkitekter.
COWIs ydelser ved forpladserne har været landskabsarkitekt-, vejingeniør – og trafikplanlægnings rådgivning inden for følgende:

  • Byrums- og trafikanalyse samt programmering
  • Udarbejdelse af materiale til borgerdialog
  • Udarbejdelse af dispositionsforslag
  • Udarbejdelse af myndighedsprojekt
  • Hovedprojektering og udbud

Projektperiode: 2009-2018

Kontakt landskabsarkitekt Louise Risør og hør mere om projektet – lori@cowi.dk

Leave a Reply