City Creators

A COWI blog about Urban Development

Byudvikling i Maputo, Mozambique – tilbud afgivet

Leave a comment

Maputo

COWI er netop blevet præ-kvalificeret til et stort byudviklingsprojekt i den centrale del af Maputo, som er hovedstaden i Mozambique. Teamet består foruden COWI også af GEHL Architects og Arqui Plan.  Det store projekt, som rummer ca. 25.000 mandetimer, omhandler design og udarbejdelse af en masterplan for et stort område i den historiske del af Maputo.

Mange af de historiske og kulturelle værdier er i fare for at fortabes i byens udvikling, infrastrukturen trænger til et stort løft og mange bygninger er i meget dårlig stand. Hvis ikke der handles nu risikerer den historiske del Maputo at blive erstattet af store, moderne bygningskomplekser.

Det vil være et stort tab for byen, Mozambiques kulturhistorie og for de mange borgere, der er afhængige af de små traditionelle butikker og kulturelle områder.

Vi ser frem til en spændende tilbudsproces sammen med det øvrige team.

Kontakt afdelingsleder Jasper Kyndi for mere information om projektet – jpk@cowi.dk

Leave a Reply